Scoil: Baile Chláir na Gaillimhe (C)

Baile Chláir, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Bean Mhic Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Do h-imrigheadh an cluiche iomáineachta deire i mBaile Chláir ar an 22adh Béaltaine. Siad Baile Cláir agu Rinnmhóir a bhí ag imirt iomáineachta an chéad uair agus sé an maighistir chomh-throm na féinne eadtorra. An darna uair siad Baile Chlár agus Marrí a bhí agu imirt agus thug an máighistir comh-throm na féinne eadtorra arís. Bhí chúig fhéar déag ar gach taob. Tomas Ó Conchubhair agus Pádraig Ó Ruadháin na caiptíní do bhí ortha. Dá pharáiste a bhí ag imirt in aghaidh a chéile.
    Bhí geata ann agus real a bhí le n-íoc chun dul isteach. Camán adhmaid a bhí aca agus liathróid chruinn leathair.
    Thuit cuid de na h-iománuidhthe acht mar sin féin níor gortuigheadh ró-mhór iad.
    Siad na h-iománuidhthe ba mó le rádh sa gceanntar seo ná Seán Ó Oisín, Pádhraig Ó Dubhagáin, Tomás Ó Nuain agus go leor
    Mairtín Mac Giollarnaith
    Cathair Ghabhann, Co. na Gaillimhe