Scoil: Baile Chláir na Gaillimhe (C)

Baile Chláir, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Bean Mhic Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Curieann muid fataí gach bliadhain. Treabann m'athair an talamh ar dtús le céachta agus annsin déuneann sé na drilleanna, sgarann sé aoileach orra agus leasú freisin.
    Gearrtear na fataí ina sgiolláin cuireann sé iad ins na drilleanna. Tagann fear eile in a dhiaidh agus cuireann sé cré orra le láighe. Tugann na comursain congnamh dá chéile ag cur an bhfataí.
    Caithean siad aire maith a thabhairt do an fataí an fhaid is bhíos siad ag fás. Cuireann siad cré leo ar dtús. Tamall in a dhiaidh sin cuireann siad aith-cré orra. Bionn siad mór go maith nuair a cuireann siad spray orra chun iad do chosaint ar an dubhachán.
    Baintear na fataí sa bFóghmhar. Cuirtear isteach i bpuill iad. Cuirtear tuighe agus cré orra. Fágtar annsin iad go dtí an T-earrach.
    Seo iad na fataí is mo a fásann san áit seo : -
    Kerr's Pink. Arran Banner. Arran Chief Champion. May Queen, agus an Epicure.