Scoil: Baile an Doire (uimhir rolla 16410)

Baile an Doire, Co. na Gaillimhe
Tomás Ó Maolmhichíl

Ar an leathanach seo

1. Fuair mé an sgeul beag seo o Seaghan Ó Níláin (Niland) as Baile-na-Stucán, Béul-Atha-Glúinín Co na Gaillimhe.
    "Bhí bean ann agus nior mhaith lei rud ar bith a thabhairt do duine. Sonrachán de bhean a bhi innti.
    Thainig fear isteach in a teach la agus bhi si le na fataí a cur sios le h-aghaidh a dinneara, agus le faithcios go mbeadh greim ag taisteál uaidh, dubhairt sí
    "Tá na fataí seo do-nighte, do-bhruighte agus do-chuirthe sios. Tá an mhoin ar an bport, agus tá an t-uisge san gort, agus tá an pota a leigint tríd"
      1. filíocht
    Tomás Ó Maol Mhichil