School: Naomh Eoin, Béal Easa

Béal Easa, Co. Mhaigh Eo
Oidí sa Chlochar

1. (continued from previous page)
    chun an cardáíl annsin. Nuair a bhíonn siad ag cardal bhíonn siad ag déanamh rollaí dé. Gofaí an sean bean ag sniomh ar a túirne reithe annsin go ndéanamh sé snáth dé. Caithfid sé dul go dtí an figheadóir le piósa breidín a déanamh as. Nuair a teigheann sé on figeadoir chaithfid sé dil in a phrios annsin te'n a rámhrú agus lé'n a prios. Ta sé reidh annsin le dul un a taillúir.
  2. Fadó fadó bíodh na sean mna ag sníomh le túirne. Biódh na gearchaillí ag cardál agus bhí na máthairí ag sníomh. Bí siad ag déanamh rollaí le sníomh. Nuair a bhí an teíteán san tuirne liontaí tugadh sí amach e go ndeanfadh sé cráp dé'n snáidche. Ní bíodh gearchaillí
    Áine Nich Aodha
    Rinn an Eanaigh, Co. Mhaigh Eo