School: Naomh Eoin, Béal Easa

Foxford, Co. Mayo
Oidí sa Chlochar

1. (continued from previous page)
    cgumalfad siad bluineic coibh istigh gus amuigh de le na chuinnéal bogaiste. Crochad siad suas iad trí na sé go mhiosa. Annsin toghadh siad anuas gus gearadh siad i a piosa tanaidhe é. Gabfaidh sí trí piosa agus plaitilidh siad i a chéile iad go deanadh siad an fearg dé. Nuair a beadh sí criochnuighne cuireadh siad snaidhm ar a bhárr. Geobaidh siad piosa dé chromáin na maide dróighin. Cuiread siad an fearg ar a bhárr gus gheobfaidh sé piosa eile de'n craiceann. Ceannglóchad siad ina chéile iad. Annsin bí an fuip criochnuighne aige.