Scoil: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    shúil le Dia go rachfadh an urnaighe seo i sochair do m'anam agus do mó chorp agus go spéisealta do mó anam le n-uair na n-grást goh rabh fuadail mó bháis agam.
    Cuirfidh mé mé fhéin ann d'fiadhnaise a mhic Dé agus iarrfaidh mé cuiduighadh ón Spiorad Naomh Ó a Spiorad Naomh guidhim thú theacht agus seilbh iomlán a glacadh ar mo croidhe, mó coinsias a ghlanadh ón uile smal pheacaidh, grásta a thabhairt damh, a bheith siothcanna carthannach le mó chomarsann tríd Iosa Críost ar dtighearna Amen.
  2. Failte romhatsa a Mhuire mhathair a realt na maidhne sgein amach adhbhar mhór na ngrasta.
    Is tú thog a dom do shaothruigh Tamhuigh dúinn siothchan De sgaoil na glais a cheanglas sinn. Tabhair greim do'n dall bhocht.
    Mhathair muirneach rí na suilce, Athair na h-eaglaise ins na h-umhlaidheachta, is tú an t-ein do Mhic go moltar thú faoí do
    Máire Ní Reannachain