Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí sin ann agus is fada o bhí dá mbeinn sé gan aon sgeal chumainn fhéin sgéal. Bhí stocach ann dar'b ainm Jack. Bhí sé fhéin agus a mhathair na gcomhnuidhe go bocht.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    an tábla ar a dhruim agus d'imtigh leis ag tarraingt ar a mhathair. Nuair a shroch sé an báile dubhairt sé go mbéadh siad saidhbhear go leór anois. D'fág sé síos an tabla agus dubhairt sé Cover the table leis an tábla ach dá mbéadh sé ag rádh na fochla sin leis an tábla ón lá sin go dtí an lá indiú ní thiocfadh a dhath ar an tábla. Bhuail sé an tábla agus chaith sé amach ins an charnaolaidh é.
    Mo bhun agus mo dhorn go n-imteochaidh mé arais arsa Jack agus d'imtigh. Shiubhail sé leis giota fado go dtáinig sé fhad le teach. Bhuail sé ag an doras agus tháinig cailín óg amach. Chuir sé ceist uirthí an dtiocfadh leis loistin a fhaghail Dubhairt sí na dtiocfadh no go rabh trí fathach ins an teach. Is cuma liom arsa Jack leig isteach mé Leig. Chuir sí isteach faoi an leabaidh é.
    Chá rabh abhfad go dtainig na
    AT0564: The Magic Providing Purse and “Out, Boy, out of the Sack!”