Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí stócach ann aon uair amháin agus bhí sé ina luighe san luaighe-bhuidhe seacht mbliadhna go dtí sa deireadh gur fhás a chosa amach fríd binn an toighe.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    d'fhág abhus ag a theach fhéin é. Anois a mhathair ar seisean cuir síos dinnear mhaith.
    Nuair a d'éirigh leard ar maidín chuir sé amach duine de na cailiní fa choinne preataí Tháinig sí isteach agus dubhairt sí go raibh an sgioball ar shiubhall.. Shíl sé nach raibh sé i gceart agus cheangall sé le ropa í. Chuir sé amach bean eile agus bhí an sgeal ceudna léithe. Cheangall sé i sin fosta. Chuaidh sé fhéin amach annsin agus chonnaic sé nach raibh an sgioball ann. D'amharc sé anonn agus chonnaic sé thall ag teach Sheáin. Chuir sé ceist ar Sheáin an bé a ghoid an sgioball Dubhairt Sean gurb é. Tchím arsa leard an ndeanfaidh tú fastódh liom lá agus bliadhain. Dheanfhaidh ars Sheáin.
    Annsin d'iarr sé