Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Fad o shoin agus fad o shoin é. Bhí sin ann siud 7 seo. Ní rabh mé féin ariamh gan sean-sgéal no sgéal úr, no chumfainn sgéal no bhéinn gan aon sgéal. Bhí diulach ann a dtabhairfeadh siad bodach a' Tacain air, agus bhí gearrán aige a dtabhairfeadh siad an

(ar lean ón leathanach roimhe)
    óir, gan aon adhairc. Shiubhail mé liom go dtí go dtainig mé fhad le teach Mhuiriscín. Bhí barr cleite amach agus bun cleite isteach agus cleit amháin ag congbhail tuighe súgáin uilig. Chuaidh mé isteach agus d'fiafruigh mé do'n chailin an rabh áit aici do na h-ainmhidhthe. Dubhairt sí go rabh, Cheangail mé isteach iad. Chuaidh mé isteach, bhí sise in a suidhe ar taobh de'n teinidh agus mise mo suidhe ar an taobh eile. Bhí muineál fada buidhe uirthí agus chonnaictheas domh féin gur mhaith a luighfeadh braisleán uirthí. Dubhairt sí go rabh aonach ar an bhaile i mbárach mar bhí dúil agam braisleán do cheannacht dithe.
    Chuaidh mé féin amach ar maidín agus cheannaigh mé
    Micheal Ó Cómghail