Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Fad o shoin agus fad o shoin é. Bhí sin ann siud 7 seo. Ní rabh mé féin ariamh gan sean-sgéal no sgéal úr, no chumfainn sgéal no bhéinn gan aon sgéal. Bhí diulach ann a dtabhairfeadh siad bodach a' Tacain air, agus bhí gearrán aige a dtabhairfeadh siad an

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Rith mé liom, no go dtug mé mo rí-ruagán 's mo ruagán reatha, cnoc de léim 's mullaigh tuslóg, no go bhfuair mé greim ar an ghaoth Mhárta bhí romham 's nach rabh an ghaoth Mhárta bhí mo dhiaidh ábalta greim fhághail mo dhiaidh orm.
    Bheir mé greim ar féin agus ar an ghearrán ag dul amach thiar ag bun na spéire. Char bhfiu trí leath-phighne an gearrán breágh ar mhéid agus thiomail sé air
    Bhuail mé trí luacha gearráin air. Bhain mé trí phun ime agus trí phioca míne dó. Shín mé liom, Bhí an oidhche ag teacht agus drucht ar mo chasán clocha, Ghéiriugheadh an geurrán ag dul ar scáth na gcapóg agus an chupóg ag tabhairt ánam do na sliabh da bhfanocfadh sé leis.
    Micheal Ó Cómghail
    Mín Átha Buí, Co. Dhún na nGall