Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí stocach beag agus a mathair na gcomhnuidhe i dteach leo fhéin agus bhí siad iongantach bocht.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    casan. Annsin thoisigh siad ag deanamh réidh. Chuir siad an da chapall a b'fhearr a bhí sa stabla i stabla leo fhéin agus thug siad a gcuid doibh go maith.
    Ar maidin lá ar na bharach go luath d'éirigh siad agus rinne siad réidh. Chuaidh siad go dtí an stabla agus thug leo a gcuid capall agus d'imthigh siad.
    Nuair a mhusgail fear an toighe ar maidin thoisigh sé a sgairte ar an chailin ach ní raibh aon duine le feiceal. Annsin thoisigh sé ag sgairte ar an stocach ach ní rabh aon duine le feiceal.
    Ghlac sé corraidh ins an deireadh. Thoisigh sé ag sgairte ar an mhadadh. Thainig an madadh chuige achus rinne sé a chuid go maith.
    AT0313: The Girl as Helper
    Domhnall Ó Searcaigh