School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Dhún na nGall
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    agus thug sé iarraidh de scian-phóca ar an ghasúr. Thug an pobal iaraidh air, Ach d'iarr sé ortha amharc ar a chuid cos sul a mairbhfeadh siad é agus nuair a d'amharc siad ar a chosaibh bhí crúba bó air agus ba é an diabhal a bhí ann.
    Scéalaidhe: Antoin Ó Gallchobhair, Áirdmhín. 73 bl.
    Sgríobhnóir: Brígid Breathnach, Áirdmhín, Clochán Liath.
  2. Bhí fear agus bean ann uair amháin, agus bhí seacht gcloigne mac acu. Bhí siad uilig iongantach maith ag obair ach amháin fear a luighfeadh ins an luaith no go dtí gur baisteadh mar ainm air "Larry na Luath" Lá amháin bhí a athair agus a mháthair ag dul 'un aonaigh agus d'iarr sé ortha péire bróg a cheannacht do. "Má cheannuigheann," arsa a athair caithfidh sé dhul agus as a dhéanamh duit fhéin."
    Maidin lá thar na bharach bhí Larry ina
    AT1525: The Master Thief