School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

é.
    Léim sí ar a chapall agus d'imthigh siad agus níor stad siad go raibh siad as amharc. Thainic Anta fhad leo agus dubhairt go raibh an fathach marbh. Phill siad arais, pósadh iad agus tá siad ina gcomhnaidhe ins an chaislean ghalanta o shoin. Ní theachaidh an prionnsa 'na bhaile ariamh. Bhí mise faoi'n tábla ag piocadh na gcnámh a's tá mé annsin go fóill.
    Sgéalaidhe: Caitlín Nic Ailín, Croich-Shlighe.
    Sgríobhnóir: Bríghid Ní Dhubhgáin, Cró Bheithe, Clochan Liath, Tírchonaill
  2. Sgéal
    Bhí bean ann uair amháin agus bhí triúr ingeanach aicí. An bhean a b'óige acú leas-ingean a bhí inntí agus leóga ní rabh an leas-mhathair ar dhóigh ar bith cineálta léithe agus bhí an an dá cailín eile mar i gcéadna. Níor lúgha ortha gach ar bith ní í. An
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Bhreathnach