Scoil: Éadan Anfaidh (uimhir rolla 10166)

An tÉadan Anfach, Co. Dhún na nGall
Gráinne Ní Éagrain

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    n-ocht n-adharc, le bean na seacht n-adharc, le bean na sé n-adharc, le bean na gcúig n-adharc, le bean na gceithre adharc, le bean na dtrí nadharc, le bean an dá adhairc, le bean na h-adhairce 'sle bean-a'-tíghe: "Cíor thusa an tslám sin, cur ar a' choigil é, fágh thusa tuilleadh agus tug sin damhsa."'
    Sgánruigh bean-a-tíghe rompa agus d'éirigh sí tinn. D'éirigh sí amach siar go binn an tíghe go bhfuigheadh sí an taer. Cé chas dí annsin ach fear beag ribeach ruadh. D'innis sí dó caidé mar bhí agus nach rabh fhios aici caidé mar gheóbhadh sí réidhtigh de na cailleachai.
    "Innseochaidh mise duit, caidé a dheánfas tú," ars an fear beag ribeach ruadh. "Rith isteach anois agus abair go bhfuil "Binn-na-liosa" le theine. Comh luath géar agus gheóbhas tú amuigh iad cuir an "bolt" ar an dorus. Annsin cuir béal achan
    Gráinne Ní Éagrain