Scoil: Port an Iascaigh (uimhir rolla 7903)

Tip, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Ní Shíthigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear i n-a chomhnuidhe i n Éirinn fadó agus bhí sé an bhocht. Ní raibh duine ar bith aige a dhéanfad tado dó mar cailleadh a bhean cúpla bliadhain roimh an am seo. Lá amháin tháinig cailín óg isteach i dteach an fhir seo agus dubhairt sí leis an bhfear go mba cheart do beirt dá mhacaibh a chuir go Sasana nó go dtí áit éigin eile chun a foirtiún a shaothrughadh dhóibh féin. "Boil" arsa -n fear "tá sé sin maith go leór acht ciacu a coinneóchaidh mé sa teach?" "Boil" arsan cailín "is agat féin is feárr fhios ar sin"
    (fuair an fear a bhí ag tabhairt an scéal seo uaidh bás agus ní'l a thuille don scéal le faghail.)
    Eibhlín Ní Shíthigh