Scoil: Cill Bheidhin (Kilvine) (uimhir rolla 16019)

Cill Mhiáin, Co. Mhaigh Eo
Pádhraic Ó Reachtagáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ngabhfadh direach ar na Flaithis. Diultaigh an sagart beo é acht in-ionad sin chuir sé ar chúl an doras sa seipeál é. Bhí an-trioblóid air in-a diaidh sin agus d'innis sé a sgéal do Maíre. Bhí milleán mór aici-sé air agus chuir sin a thuilleádh trioblóide air. Lá amháin bhí Maire ag dul go Tuaim agus rinne sé aith-ghiorra ag Tulach na Dála. Casadh an sagart leithe ar an gcasán agus d'iarr sé uirri teactaireacht a thógál uaidh don sagart air(?). Dubhairt Máíre leis nár chreidfeadh sé í(?) "Tabhair dhom do lámh" ar seisean. Shín sé amach a lámh agus sgriobh sí rud eicínt air. "Nuair a rachas tú abhaile" ar seisean "Teasbáín é sin Dó" Nuair a tháinig sí abhaile dubhairt sí leis an sagart go raibh sgéal mór aice dó gur casadh an t-athair Amlach leithe indiu. Bí an sagart ar tí greadadh a thabhairt di nuair a chuir sí amach a lámh agus dubhairt sí "léigh í sin (?). Nuair a léigh sé é d'eirigh sé i lag"
    Brígid Ní Fhlanagan
    Sean P. Ó Flannagáin