Scoil: Cill Bheidhin (Kilvine) (uimhir rolla 16019)

Cill Mhiáin, Co. Mhaigh Eo
Pádhraic Ó Reachtagáin

Ar an leathanach seo

1. Seo iad na h-ainmneacha atá ar mo pháirceanna féin [?] Cúl a garráidhe, sraith mhór, garraithe cumhan?, pairc na leasa, pairc an clóibhir, lios na ngadhar.
    An cloibh, seo é an caoi a fuair pairc [?] an clóibhir an tainm sin. Bhí clóibhur ag fás i gcoinhnuidhe ón tsean aimsir anuas, agus sin é an fáth ar tugadh mairc an clóibhir aircmar ainm. Seo é an caoi a fuair lios na ngadhar an tainm sin. Bhí fear in-a coinhnuidhe ánsan mbaile agus bhí sé an-saidhbhir agus bhí a lán ór aige. Aon lá amháin sgiob sgata gad as an ait píosa mór d'óir uaidh. D'ordaigh sé de na fir aimsir a bhí aige gach gadhar as an áit a mharbh agus a thabhairt
    Seán de Búrca