School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_034

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_034

1. (continued from previous page)
    Fuair muinntir abann dubh na cnamhaí agus d'aithne siad gur cnamhaí duine a bhí ann. Cuir muinntir abann dubh ar an paipear é agus táinig muinntir "Lightil" agus cruinní siad a feoil agus rinne siad cárn de. Rinne siad carn clocha. Tugtar leach an "Lightil" ar an áit ar caillead é.
  2. Tá trí reilgeanna sa pharróiste, reilg CíllDomhnait, reilg Sliabh Mor, reilg Bonna Choraig. Tá fotrach cille i gCillDomhnait. Cuirtear daoine san fothrach. Níl aon sean-cros nó tuambaí ins aon reilg aca. Tá cuma dronnuilleogach ar gach reilg acha. Tá reilg i Máigh Muillinn in a gcuirtear paiste a geibinis
    Tomas Ó Ceamarcaigh