School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_019

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_019

1. (continued from previous page)
    leór daoine ós cionn seachtadh bliadain san áit anios. Tá a lán gaeilge aca. Tá siad ábalta sgéalta gaedilge a innseacht agus tá siad ábalta sgéalta béarla a innseacht.
    Seamuis Mach Suibhne, Séamus Mac Héilith, Maire Ní Héilith, Nóra Ní Griobhán, Brigid Ní Griobhán,, Prioseasa Ó Comhnaigh, Brighidh Ní Ceamharcaigh, Brígidh Ní Suibhne, Úna Ní Ceamharcaigh, Nóra Ní hInglise, Padraig Mac Suibhne, Peadar Mullaigh, Síobhán Ní Gallarochar, Brigidh Ní Ceamharcaigh, Padraigh Mach Suibhne, Siobán Ní Cheamharcaig, Maread Ní Lionnáin, Tomá Ó Lionnáin, Mairead Ní Lionnáin, Cáit Ní Comhnaigh, Maidreadh Ní Ceamharcaigh. Tá siad uilig i bPollraithnigh, Gob A' Coire. Conndae Muigheó Éire. Tá a lán forach tighthe in mo cheanntar féin. Nil mórán daoine ag dul go dtí Ameirioca anois acht bhíodh go
    Poll Raithní (Sweeny), Co. Mayo
    Tomas Ó Ceamarcaigh