School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_058

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_058

1. (continued from previous page)
    uibheacha agus aran olann sé bainne agus uisge. Déanann se nead isteach sa balla deanann sí a nead de féir deanann cuid aca a nead de cotán
    An franca Bíonn an franca i ballaibh sgioból Tá dath dubh ar an franca Iteann sé sicíní agus lacáin óga. Olann sé uisge. Déanann sé nead i gcoca féir no i gcoca cothán Iteann sé coirce chomh maith. Olann sé fuill na siciní agus na lacháin óga. Tá na francaí go láidir Ní bhéadh cat abalta franca a marbhú. Ta grancaí eile ann a bíonns san uisce.
    An Coininí. Comhnuigheann an coinín i poll san cnoch Ireann se fhéir agus olann sé uisce agus bainne. Bíonn cuid des na coininí i gcaca. Iteann siad sin arán agus olann siad bainne. Ta dath
    Tomás Ó Ceamarcaig