School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_076

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_076

1. (continued from previous page)
    Ní gnúthach leis na daoine obair adhéanamh roimhe an chéad bheile ar maidin. Bhíodh mín-buidhe, mín-choirce, mín-seagal, fataí, iasg agus im le n-ithe acu. D'ithidís fataí go minic, D'ólaidís alán bainne san am fadó. Bainne bláth abhúdh acu. An bord abhíodh acu bhíodh sé i lár an urlár. Ar dtúsgheibheann síád bainne ann annsin cuireann sád plúir agus soda ann agus meascann síad na rudaí le chéile. Annsin fághann síád oigheann agus cuireann síád an cáca isteach agus crochann ós chionn na teineadh agus nuair abhíonn sé bacáilte togann síad é agus leigeann síád ar pláta é le fuaradh agus annsin ithtear é.
    Cáitlín Ní Sheoighe