School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_076

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_076

1. (continued from previous page)
    nuair a cheap tar go mbíonn na cnuic i bfadh uainn. Deireann na sean daoine go mbíonn uair mhaith le teacht nuair a bhíonn dath bán ar an fhairrge. Nuair abhíonn báisteach le teacht bíonn go leór réalta ar an taobh ó dheas. Deireann na daoine ata air mó bhaile go mbíonn aimsear mhaith le teacht nuair nach mbíonn na lachain ag snámh ins na sluidéan uisce. Deireann na sean daoine go mbíonn aimsea mhaith le teacht nuair a bhíonn na caoirigh ag luighe le taoibh claidhe agus gan iad a bheith ag ithe. Deirtear go mbíonn uair mhaith le teacht nuair a bhíonn an coileach ag glaoidh go moch ar maidin.
    Cáitlín Ní Sheoighe