School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_003

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_003

1. (continued from previous page)
    trí h-uaire ar an tobar agus deireann síád na paidreacha sin nuair a bhíonn síad ag dul thart. Is é Naomh Peadar a luaidtear leis. Leigisead daoine ag an tobhar. Chuaid sean-duine go dtí an tobar agus bhíod pianta in a cnámha agus nuair a thainig sé abhaile níor chuala sé na pianra o shóin. Ólann daoine cuid de uisge an tobar agus tugann síad cuid de'n uisge abhaile leobhtha. Tomann síad iad féin ann. Fagann síad rudaí in a ndiaidh ag an tobar. Fagann síad paidrin pairteach agus píosa beag éadaig chor iur. Leagann síad iad ag taobh an tobar. Níl aon crann ag fás ag taobh an tobar.