School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_061

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_061

1. (continued from previous page)
    mbeidh an lá sin agus má bhíonn se shíos i lár an chrainn go mbéid an lá sin ag cur baistigh. Nuair a fheiceann na daoine i lár ní rachaid síad ag obair an lá sin nuair bíonn fhíos aca go mbéid an la sin go h olc ac nuair a fheiceann síad i ar mullach an chrainn bíonn a fíos aca go mbeid an lá sin go maith. Deirtear go mbíonn uair mhait le teacht nuair a bhíonn an madhadh in aluighe ar leic an doruis. Deirtear go mbíonn uair mhaith le teacht nuair a bhios an cat ag amharc isteach ar an teine. Chuala mé go mbíonn droch-uair le teacht nuair a bhíonn an madhadh ag ithe féar. Chuala me go mbíonn
    Áine Ní Gallacobhair