School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_016

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_016

1. (continued from previous page)
    lios sin go minic sa lá. "Lios coire" Tugadh an t-ainm sin ar mar tá sé suidhthe shuas i gcoire. "Lios na bpréacháin" Glaodhtar an t ainm sin ar mar bíonn a lán préacháin in a luighe ar an lios sin. "Lios na mbuachallaí" Chuala mé sean-duine ag rádh gur báisteadh an t-ainm sin ar mar bhiodh a lán buachalaí ag leimrigh anuas de'n lios sin. "Lios an bhigaidh" Baist na sean-daoine an t-ainm sin ar mar gheall ar go bhfuil a lan bogach thart ar. "Lios an chladaigh" Chuala me sean-duine ag radh gur baisteadh an t-ainm sin ar mar tá sé in aice
    Áine Ní Gallchobhair