School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_055

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_055

1. Thagann lucht Siubhal thart go dtí na tighthe. Ní hiad na daoine céadhna a thagas i gcomhnaidhe. Ní fhanann siad i bhfad i dteach ar bith, bíonn siad ag díol racaí, ag scátain bheaga, biorráin gruaige, bioráin éadaig, corón mhuire, pictiúirí beannugthe, mearacáin, snathaidi, shiosúirí agus a lán trudaí beaga eile mar sin. Bíonn cuid eile aca ag díol síoltháin, cannaí, agus miasanna.
    Cuireann said fútha ar taobhannaó na mbóithre agus le h-ais na gclaidheacha bhíonn tighthe beaga canabhaise aca agus is feidir leo iad a cur suas agus
      1. people by social grouping
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh