School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_018

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_018

1. (continued from previous page)
    ag fanacht taobh amuigh dí. Nuair a chuaidh bean na luaiche isteach go dtí an damhsa nior aithnigh duine ar bith í agus b'í í an bhean a bá bhreághtha a chonnaic siad ariamh. Chomh luath agus a chonnaic mac an rí í thuit sé i bhfíor grádh dí. Ag a dó dhéag a chlog d'éirigh sí agus nuair a bhí sí ag dul amach sgiob mac an rí leath bhróg dí. Nuair a chuaidh sí amach bhí an cóiste ag fanacht leí taobh amuigh de'n teach dí agus dubhairt an bhean leí gan innseacht do aoinne faoi'n gníomh. Seachtmhaine ó'n oidhche sin chuaidh mac an rí thart go dtí gach teach go bhfeiceadh sé
    Áine Ní Ghallachobhair