School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. (continued from previous page)
    bitheamhnaig amach, stadadar ag an crainn agus shuideadar mór thimcheall cun na creice do roinnt. Chonnaic an muilneór ón leas soluis a bhí ón lanntéir a bhí acha cófra mór agus é lán de chlocaibh luachmhaire. Chrom na bietheamhnaigh ag troid le céíle, féacaint cioca acha a behadh an cuid is mó den creic. Dá mbeadh beagánín den cíte sin agam féín bheinn saidhbear igcaitheamh mo shaoghail arsan muilneoir, leis sin do chaith sé croiceann na bó síos ar na bitheamhnaigh gan coinne leó. Nuair do chonnacadar an ceann mór agus na hadharcha, agus croiceann dubh na bó ag tuitim anuas ortha ón spéir
    AT1535: The Rich and the Poor Peasant
    Máire Ní Mhathúna