School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. (continued from previous page)
    lá ina dhiaidh sin thug sé i slán abhaile arís agus is annsan a d'innis sí an sgéal go léir. Bé ainm an bhean san ná Sadhbh Ó' Brian.
  2. Do bhí fear ann tráth agus bhí mac aige. Níór leig an fear seo an mac amach riamh imeasg na ndaoine eile go raibh sé níos mó ná fiche bliadhain d'aois. Bhí máthair an bhuacalla seo marbh sar a raibh sé leath bliadhain, d'aois. Bhí sé fiche bliadhain agus níór fheacha sé aoinne riamh acht a athair. Lá aonaigh amháin thug a dhaid leis go dtí aonach san baile mór é. Ag dul isteach dobhtha chuadhar tré aonach na gcapall. "Cad
    AT1678: The Boy who had Never Seen a Woman
    Nóra Murray