Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

ar an gcéacht chuna scíat a leigint.D'éirigh an céacht suas ins an aaaaraer agus ccéard a bhéadh ann ach Púca,agus thug fé an fear leis ar a dhruim.Ní raibhfhiosaige ché mheid míle a chuaidh sé ach cheap sé nach raibh sé amuigh ach dhá uaire.
    Dhá bhliain ón oidhce sin ,bhí a bhean agus bean cómharsan istigh cois teine ag gol nuair a bhúail an fear isteach chúcha.Dubhairt an bhean leis an mnaoí eile dhá bhliain ón oidhche seo dimigh mo fear úaim agus tháinig áthas mór ortha .
  2. b Pisreoga
    4 Na breathnuig síos i bpoll gainim nó feachid tú deamhal istigh ann.Na théirigh isteach iseomra dorcha ag ithe úbhall agus ná féách isteach i sgathán no feicidh tu an deamhal istigh ann.
    C Sgeulta:
    Oidhche amháin bhi Pádraig ó Seóige ag dul thar droichead na taidhse tuairim meadhon oidhche .Oidhche Shamhna do bhí ann.Bhí sé ag teachtabhaile ó teach comharsan ina raibh sé ar cuaird,Ar tosach an droichid ceap sé go bhfaca sé duine i gcloca bánduine a bhí fáinne soillseaach ar a ceann ina sheasamh
    Eoin Ó Dochartaigh