School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Killadysert, Co. Clare
Máire Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    féadfadh an corp a thuit isteach sa pholl. Deirtear gur fágadh an poll oscailte go dtí go raibh sé lán do corpaibh. Ba é an nós sin abhí cionntac leis an bpláigh a lean an gorta.
    Bhí fear ag dul go hInis ón nGort Shlat (?) agus é ag marcaidheacht ar mhuin capaill. Inacie leis an gCrosaire i gCúige (?) do chonnaice sé fear ar thaobh an bothair agus é ag faghaíl bháis. Dfhág sé ann é. Nuair a bhí séa g filleadh abhaile ins an tráthnóna bhí an bfear bocht marbh agus gach madra sa chomharsanacht 'na thimcheall. Bhíodar ar té an corp d'ithe nuair do chuir an fear ruaig ortha. Bhíódar san i gcruaidh gcás chomh maith leis na daoinibh.
    Cáitlín Ní Ginnáin
    Séamus Ó Ginnáin