Scoil: Baile Uí Bhuaig (B.) (uimhir rolla 14816)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Martias Ó Luasaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    nuair a shroiseadar an áit do chonnaiceadar na sgatháin go léir clúduighthe le h-aincisiuirí, act má seadh féin cuadar go dtí an áit ceart acht ní raibh an t-ór rómpa. Nuair a bhíodar ag ardú an sgathánn d'airigheadar ceól fé an dtalamh agus geallaim se dhuit gur bhaineadar usáid as a gcosa ag rith ar a ndícheall, cé nár éirig leó an tór do bhreith leó, act is amhlaidh do chuir an cuaird sin eagla ar na daoine mor - tímcheall agus níor tháinig aoinne eile ár lorg an ór ó shin i leith. "Sin é mo sheal-sa agus má tá breag ann bíodh ní mise chúm ná cheap é."
    Seán Ó Céilleachair
    Cúil an Bhuacaigh, Co. Cork