School: Baile Mhúirne (C.) (roll number 15347)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    n-ól, sín siar anois anois ar feadh thamaill adubhairt sé. "Fiafhruighim díot anois ar rug an brandí ar an uisge."? "Airiú níor rug" arsan duine-uasal "Ó" arsa Seán "Tá an t-uisge níos fearr ná an brandí." Do thosnuig Seán ag léigheadh "Tadhg Gaolac."
    Choisrig Seán é féinig agus dúbhairt sé leis an nduine-uasail é a dhéanamh leis agus do dhein.
    Tháinig a bhean aníos le neart áthais, nuair a airig sí ag eirghe é. Do chuir sí a chathaoir féin ar an dtaobh amuich d'en doras chum suidhe air, agus bhí sé cómh maith san gur eirig sé 'na sheasamh agus do shiúbhluig sé gan aon cabhair. Bhí ana áthas air agus dúbhairt Seán leis go caithfeadh sé rud éigin a tabhairt do i dtaobh é leigheas.
    Do thug sé "check" dhá chéad púnt, do, agus bhí ana áthas ar Sheán ag dul abhaile agus a dhá céad púnt aige.
    AT0332: Godfather Death
    Máire Bean Uí Thuama