School: Clochar na Trócaire, Maghcromtha (roll number 10047)

Macroom, Co. Cork
Na Siúracha

1. (continued from previous page)
    siorrruidhe orra is dóca fá gur chuireadar Moic Dé i gcontabhairt tháth áirithe. Nuair a cheap an Mháthair go raibh an chontabhairt thart tháinig sí amach agus thriall léi an ród.
  2. Lá áirithe d'órduigh Ioruath dá chuid saighdiúr Beithlem a thabhairt ortha féin, an Rí óg, .i. Íosa Críost, a ghabháil agus a mharbhughadh. Ní túisge sin ráidhte ag Ioruath ná thriall complucht saighdiúir chun bealaigh agus deifir ortha chun Íosa a mharbhughadh.
    Chuaidh an sgéal roimh na saighdiúirí. Chuala Máthair Íosa é. Níorbh léi do b'fhaillighe é. Do chaith sí a brat thar a brághaid, rug ar A leanbh, do chuach beanna a brait thart Air is gur theich léi de shiubhal.
    Do bhí sí ag siubhal is ag siubhal go raibh sé in a mheadhon lae, go raibh an ghrian ag sgoilteadh na gcloch; go raibh sí tugtha, traochta, traoithte amach. Do chuala sí an tormán ath-uair. Bhí na saighdiuiri ag filleadh fá'n a déin!
    Leis sin céard a d'fheiceadh sí i logán