School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    poillidis é na prátaí agus sgraobaidis iad ar an iarainn garb chun go mbead a dothain aca briste ina brúscar aca. Cuiridís an stampaí isteach i bpíosa mála garbh chun an uisge do brúg as. Deinidís ciste annsan de agus measgaidís beagán plúr leis. Cuiridis gridil ar an dteine a bhachail annsan ba deas leat e dithe annsan le im agus té. Deir na sean daoine gur deas e ná aon aran plúr. Tá áit siar in Uibh Ráthach go nglaodtar spuncan air. De brig go mbídís ag taimpí go minic ann dein daoine na haite rann ina dtaobh. Mar geall ar spuncán na tracht liom coidhche.
  2. Ta carraig mór ar thaobh an cnoch seo againne agus glaodtar carraig an muice air. Is amhlaid a bí sean-bean ina comhnuidhe ann agus bí muc aice san pluais a bhí fe carraig bíodh.