School: Breac-Cluain (B.) (roll number 16217)

Brackloon, Co. Kerry
Pádraig Ó Séaghdha

1. (continued from previous page)
    him and he was told to go to Hell so he did, and the devils said they saw enough of him and to be off.
    So he went to Heaven again and he got the lantern and he is called Jack're the Lantern every since.'

Bhí bean in Ath na gCeap go dtugtí Cáit na Fraince uirthi.

Bhí bean in Áth na gCeap go dtugtaí Cáit na Fraince uirthi. Oidhche Shamhna chuaidh cailíní óga ó Bhaile na Cúirte chuiche chun ubhla agus póiríní d'fhaghail. Nuair a bhíodar ag teacht abhaile conacadar fear na seasamh ar phort na h-abhann agus ceapadar gur bhfear é chun na n-ubhal a bhaint díobh. Nuair a thangadar in aice leis dheineadar amach gur bhfear ón saoghal eile é. Dimthigheadar tré bóthar eile. Do bhí aithne acu ar an bhfear agus bhí an fear marbh an oidhche sin.
    D'innis Pádraig Ó Cinnéide, ó Bhaile na Cúirte, Abha na Scáil, an scéal so.Aos 86 bliadhna.
    Taken down 13/4/'38