School: Naomh Seosamh, Baile an Ruadháin (roll number 15829)

Ballinrooaun, Co. Galway
Mrs Nora Lally

1. Dá mbeadh duine ag dul amudá san oidche no sa ló déirtí gur seas sé ar an fóidín mearbhall; Dá mbeadh duine ag siubhail ar an mbóthar agus eagla air roimh sidheóga siubhaileadh sé i lár an bhóthair san áit ar siubhail an chapaill i rith an lae.
    Dá eachtá isteach i dtígh agus na daoine ag déanamh maistreadh roimhe caithfidh sé ag congnimh a thabhairt ar eagla go mbainfidh sé an t-ádh den teach.
    Deirtear nach ceart luathrach a caitheadh amach Dia Luain.
    Is minic a cuirtí gríosaidh beag fán gcuinneóig ar eagla go mnainfidh na sidheóga an t-im as an gcuinneóg.
    Dá mbeadh duine ag dul amach agus leanbh sa gcliabhán cuirfeadh sé an tlú treasna an gcliabháin ar eagla go dtabhairfidh na "Daoine Maithe" leo an leinbh.
    Tomás Ó Laithimh
    Cloonkeen, Co. Galway