Menlough, Co. Galway
Teachers:
Bean Uí Oisín Bean Uí Dhubhagáin

d'innis spídeór an rud sin don "Sergeant". Dé "Nolán" an "Sergeant" an t-am sin.
    Nuair a chuala an fear go raibh fios ag an "Sergeant" go raibh an "Whiskey Poteen" ina theach, chuaidh sé go dtí an Sagart - an t-Athair Sean O Noone, agus d'iarr sé coghnamh de chun an uisgebeatha a chur í bhfolach. Dubhairt an 'Sagart' nach raibh sé in ann aon rud a dhéanamh dó.
    Tháinig an Sagart chun an 'Sergeant' agus d'iarr sé air gan an uisgebeatha a dóirceann.
    Dubhairt an 'Sergeant' go raibh sé d'fhiachaibh air an uisgebeatha a dóirceann. Lá ar na bhárach tháinig an 'Sergeant' chun an uisgebeatha a dóirceann. Lá ar na bhárach chuaidh sé suas an ród a bhí ag dul go Cross agus bhí a 'Razor' aige. Chonnaic bean é agus chuaidh sí as a meabhair.
    1. products
    Languages