School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    bhí mise óg cailín breágh a bhí ionam acht bhí mé pósta ag fear a bhí an-chruaidh orm. Bí orm igcomhnuidhe a bheith ag an túirne agus nuair bhí mé ag síor obair mhar sin d'at mo chos agus níor fhág sé é go deo.
    D'iarr sí don mnaoi tuige a raibh lámh mhór aice agus ars sí "Tá mo sgéal cosmhail le sgéal na mna sin. Bí mé pósta agus bhí orm a bheith igcomhnaidhe ag obair ag an seol sa ndeire d'at mo lámh agus ní dheacaidh an t-at ariamh síos. Annsin d'iarr sí de n triomadh mnaoi tuige a raibh srón mhór aice. Dubhairt sí go raibh sí pósta agus go raibh fear aice a chonbuigh igcomhnaidhe ag fuagháil í agus go raibh sí igcomhnaidhe cromtha sios os cionn a h-oibre gur rith an fhuil síos ina sróin agus gurbh shin é an fáth go bhfuil sí chomh mór is tá
    Bhí iongnadh an domhain ar mac an Ríogh agus dubhairt
    AT0501: The Three Old Women Helpers