School: Coill Maolacáin (roll number 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. Galway
Anna M. Ní Loingsigh

1. (continued from previous page)
    agus dubhairt, "Teigh abhaile anois, tóg lán doirne de plúr agus fág fa mias é agus ná coirigh go maidin é."
    Rinne Máirtín amhlaidh. Connaic an cailín aimsire é agus rinne sí féin an rud céadna. Maidin i mbarac nuair d'árduigh Máirtín an mias céard a rithfeadh amach acht crann muice agus ál breág bainbh. D'arduigh an chailín a mias féin agus rith luch agus ál luchóga in-a dhiaidh. Níor thaithnigh siad le Máirtín agus chaith sé ceirt leó acht, chomh luath agus shcrioch sé an t-urlár d'athruigheadh go cat é agus lean agus marbhuigh na lucóga.
    Fuair an Mhaighistreas Scoile Coill Maolachain an sgéal seo shuas.
    Ánna M. Ní Loingsigh