School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    Ní raibh salachar ar bith uirthi agus rinne sé staidéar. Sheas sé suas annsin agus thosuigh sé ag cuimhniú air fhéin go mba mhaith an bhróg í sin marach chomh fada uaidh is bhí an bhróg eile.
    D'fhill sé ar ais annsin ag iarraidh na bróige eile. Nuair a tháinic sé ar ais bhí ceann dona beithidhigh goidte ag an ngadaidhe.
    "Is dona an peidhre bróg orm-sa iad. Tá mo bheithidheach goidte uaim" adeir sé. Chuimhnigh sé annsin gurbh é fear as a bhaile féin a bhí ann agus thosuigh leis.
    "A ghadaidhe agus a ghadaidhe. Má thagann mise suas leat beidh do bhás orm. Brisfidh mé do chos agus leonfaidh mé do lámh i gcaoi nac ngoidfidh tú aon bheithidheach aríst le do shaoghal. A Mhicheáilín shalach, nach tú a rinne an cheard ag robáil na gcomharsan agus an baile taobh thall dhíot."