School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    mharbhú ach nuair a chuala mac an ríogh an chainnt seo rinne sé éan de féin & d'imthigh sé leis san aer. Rinne an Ridire seabhach de féin & lean sé an t-éan. Nuair a bhí an Ridire ag teacht suas leis d'eiteall an t-éan isteach i dteach & rinne sé gráinne cruithneachta de féin. Tháinic an Ridire & ghlaoidh sé ar a chuid fear & thosaigh siad ag ithe na cruithneachtan, mar rinne sé sicíní díobh.
    Níor bhfada go raibh an cruithneacht ithte uilig ach cúpla gráinne & bhí mac Rí Éireann ar cheann aca sin. Ní dhearna sé ach cat a dhéanamh de féin & bhí sé anuas sa mullach ar an Ridire & a chuid fear sul má d'fhéadh siad imtheacht. Annsin rinne an cat éan uathbhásach de féin & d'imthigh sé abhaile. Bhí fáilte mór ag a athair roimhe & d'órdaigh sé féasta a bheith 'na onóir. Mair sé seacht n-oidhche & seacht lá & bhí an ceann deireannach ní b'fhearr ná an chéad cheann.
  2. An Gasúr a Chuaidh go h-Ifreann
    Bhí bean ann fadó & phós sí. Ba ghearr 'na dhiadh sin go raibh mac aisi. Cailleadh a fear & phós sí aríst. Bhí an leas-athair an-ghéar ar an ngasúirín. Bhí sé ag cur 'chuile chaoi ar an ngasúr lé é chur chun bháis ach chinn sé air.
    Bhí garrdha annsin ann & duine ar bith a ghabhfadh isteach ann
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is