Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

tighe ag breathnughadh ar a chlann mach.
    'Céárd atá tú á dhéanamh annsin" adeir an Ridire. "Ag breathnughadh ar mo thriúr mac atá amuigh ag fiadhach" a fhreagair sé. Ní rinne an Ridire acht dorna a bhualadh air agus bhain sé trí fiacla as. Chuaidh an t-athair isteach agus luigh sé ar a leabaidh agus lámh a[ ] a bhéal aige. Tháinic an triúr mac isteach agus d'fhiafruigh siad cá raibh a n-athair.
    Ghlaoidh sé ar Ártúir, an mac is sine. "Ceárd a dhéanfá le fear a bhainfeadh trí cinn d'fhiachlaí as t-athair", a d'iarr sé air. "Mheilfinn faoi bhróití é agus chuirfinn do sheideóig dho'n domhan thoir é" a dubhairt Artúr.
    Ghlaoidh sé siar ar an darna mac. "Ceárd a dhéanfá le fear a bhainfeadh trí cinn d'fhiaclaí as t-athair". Séard deir seisean "Mheilfinn faoi bhróití é,
    Dhamhsóchainn faoi mo chosaibh é,
    Tharrneóchainn faoi chapall é