School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    shúil" adeir sé "a bhain tú asam agus mharbhuigh tú mo dhearbhráthair". Annsin thug sé leis I agus cheangail sé í le shabhraibh agus d'imthigh sé fhéin agus beirt fhear eile ag iarraidh ruda le h-aghaidh í a dhóghadh. Nuair a bhí siad imthighthe tháinig bean agus sgaoil sí Máire agus rith sí go dtáinic sí suas le fear a raibh cárr féin aige agus chuir sé isteach san gcárr í. Nuair a bhí sé sgathamh ag siubhal tháinig na fir suas leis agus d'fhiafruigh siad dhe an bhfaca sé aon bhean. Dubhairt sé go ndeacha sí amach sa loch. Dubhairt siad nach ndeacha acht go raibh sí san gcarr leis fhéin. Bhí siad ag dhul ag chaitheamh an fhéir as an gcárr agus dubhairt seisean go n-innseóchaidhe ortha é agus d'imthigh na fir uaidh. Annsin nuair a tháinig sé go dtí teach Mháire leig sé amach as an gcárr í agus chuaidh sí isteach san teach. Annsin tháinig an fear ar bhain sí an tsúil as isteach agus bhain sí an cloigeann dhe le scín agus d'imthigh sé fhéin annsin.
    AT0956B: The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers
    Máire, Bean Uí Finneachta