School: Baile Nua (roll number 15331)

An Baile Nua, Co. Galway
Micheál Ua hUigín

1. (no title) (continued)

Deirtear go bhfuil ór le fágháil i Mám Éan timpeall sé mhíle siar ó Uachtarárd.

(continued from previous page)
    torann lé rud mar a bhfead miotal. Cárt sé an chréafóig thart timcheall air agus níor bhfada go raibh pota lé feiceál aige. Thóg sé aníos é agus bhreathnuigh sé air agus bhí na focla seo sgríobhtha ar thaob an phota.
    "Níl fhios cé aca is sonaíghe an taobh seo den chlaidhe na an taobh eile.
    Stad sé tamall agus thosuigh sé ag cuimnuíghadh céard a chiall na focla agus as an deireadh chuimhnigh sé go mbféidir go raibh an taobh eile chom sonaígh leis an taobh seo. Chuaidh sé thar an claidhe agus thosuigh sé ag cartú arís; ní raibh se i bhfad ag deanamh puill go bfaca sé pota eile cosamhail leis bpota bhí fáithte aige. Thóg sé aníos é agus bhreathnuigh sé ar bhí sé chuile ordlach chomh mór agus chomh leathan leis an gcéad pota acht ní raibh tada sgríobhtha air. Dimmthig leis abhaile sáthach sásta dhó féin agus na dhá phota óir in a láimh aige. Seachtmhain in a dhiaidh sin daraigh muinntir an bhaile ag eirghe án
    AT1645: The Treasure at Home
    Pádhraig Ua Dhuibheannaigh