Scoil: Sgoil Mhuire (An Clochar)

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. Maelsheachlainn Seoighe

1. Seanscéal (ar lean)

An t-am a raibh Ár Slánuightheóir agus Naoimh Eoin ar an talamh chuaidh siad amach lá amháin ar siubhailóid síos bóthair uaigneach agus chas sean-fhear dóibh ar an mbóthair agus é ag fághail bháis.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    ag siubhal arís agus chas an t-sean-fhear dóibh agus bhí sé básuighthe.
    D'fiafhruigh Íosa de Naomh Seán an raibh siosúr aige agus bhí. Dubhairt Íosa leis a lámh a chur faoi asgaill an t-sean fhir ceárd a bheadh ann ach naipchín phócha agus é ceangailte le srugán sgaoil Naomh Sean amach an srugán agus thuit airgead agus nótaí punt amach. Sé a dubhairt Íosa annsin nach dubhairt mise leat go raibh an t-airgead aige agus gur thug sé ocras da chorp agus dhá anam.