School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. FÉILE ' BRIGHDE
    Tuiteann Féile ' Brighde ar an dara lá de Fheabhra gach bliadhain. Bruithtear preataí brúighte an oidhche seo agus cuirtear feaghacha fao'n phota nuair a bhithear a mbrughadh agus núair bhíonn siad brúighte deántar crosa de na feaghacha agus cuirtear ceann os cionn gach doras ar an teach. Cuirtear amach Bratóg Bhrighde ins an tráthnóna. Cuirtear baill éadaigh de chuid gach duine ins an teach amach ar an Bhratáig Bhrighde ionnos go mbéidh ádh ar ghach duine ins an teach.

FÉILE' PÁDRAIG
    Caitheann chomhair a bheith gach duine Seamrógaí Lá Féile ' Pádraig. Téighean daoine go dtí an turas ar an Chreig-Áird agus í mBaile Úr.

AN INID
    Chas chóir do dhuine ar bith a bheith pósta ins an Inid.