School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. (continued from previous page)
    Ní bhaistar leanbhaí ar bith d'ainm an Naoimh ins an áit anois mar níl fhíos ag na daoine caidé'n t-ainm a bhí air. Níl fíos ag na daoine caidé'n la a dtuiteann féile an naoimh air. Níl aon lá saoire i rith na bliadhna a dtugtar feile Naoimh De Bheadóg air agus mar sin de caithfidh nar lá saoire é.
    Máire NíCheallachain, Baile-Láir
  2. Ba é an siopa a bhí ins an teach a bhfuil muidinne in ar gcoinnaidhe an siopa a ba mhó san áit. Bhí sé ag fear d'arbh ainm Maghnus Ó Ceallacháin. Gheobhadh na daoine a gcuid mine agus plúir ins an t-siopa seo. Dheadhaca le dhul go baile na nGallógloch fá choinne uislisí feilmheasachta. Ní cuimhin leis na sean daoine earraidhe a bheith gha ndíol taobh amuigh de teach a Phobaill. Ní rab airgead ró fhluirseach sa tsean aimsir. Chaithfeadh na daoine fanacht go ndíolfadh siad muc leis an tsiopadaoir a dhíol. Da mbéadh daoine ro bhocht le díol ar son earraidhe dhéanfadh siad laethe aibre ar a son.
        1. trade
    Tomás Ó Siadhail