School: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Donegal
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann am amháin darbh ainm Seán. Bhí cró beag tigh aige féin agus a mháthair.

(continued from previous page)
    annsin go bhfeicfeadh sé caidé a bhí contráilte agus mairbh Séan an tríomhadh inghean fosta. Chuaidh an maighistir é fhéin amach sa deireadh agus fuair sé na trí ingheanacha na luighe marbh ag Seán faoin chocháin. Dubhairt an maighistir le Séan go gcuirfeadh sé pionús iongantach ar da thairbe seo. "Maith go leor, arsa Séan. Caithfidh tú ghabháil isteach go dtí oileán beag atá agam agus an méid talamh atá ann a threabhadh agus a bheith annseo arais roimhe an oidhche. "Maith go leor," arsa Séan agus d'imthigh sé féin agus péire sean-bheathach leis. Chonnaic Séan peist mhór agus thiomán sé isteach san t-seisreach í agus bhí deireadh treabhadhte aige roimhe am dinnéara. Tháinig Séan na bhaile, "Tchím," arsa'n maighistir, nach dtig tú a bhuaileadh
    Pádraig Ó Earlaigh
    An Ardaidh Bheag, Co. Donegal