School: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Donegal
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal

Bhí bean ann fad ó shoin, agus oidhche Shamhna a bhí ann. Bhí sí na suidhe cois na teineadh ag sníomh.

Bhí bean ann fad ó shoin agus oidhche Shamhna a bhí ann. Bhí sí na suidhe cois na teineadh ag sníomh. Níor smaoinigh sí an doras a dhruid. Ní rabh sí i bhfad a' sníomh go dtí go dtainig bean isteach agus adharc uirthi agus thosuigh sise ag sníomh. Cha rabh sí i bhfad istigh go dtainig bean eile isteach agus dhá adhairc uirthi agus thosuigh sí a' sníomh. Cha rabh sí ibhfad istigh go dtainig bean eile isteach agus trí adharca uirthi agus thosuigh sise a' sníomh fosta. Thainig bean eile isteach agus ceithre adharca uirthi agus thosuigh sise a' sníomh fosta. Nuair a bhí sí 'na suidhe adharc uirthi agus thosuigh sise a sníomh fosta. Thainig bean eile isteach agus sé adharca uirthi
    Pádraig Ó Earlaigh
    An Ardaidh Bheag, Co. Donegal